Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Testa center skapar branschöverskridande samarbeten (in Swedish)

October 9, 2020 @ 10:00 am - 11:00 am

Free
Testa Center lab

Vi står mitt uppe i den fjärde industriella revolutionen där en fusion av tekniska, biologiska och digitala teknologier skapar nya spelregler och branschdefinitioner som kräver nya former av samverkan för att säkra framtida konkurrenskraft. I detta seminarium berättar vi om hur metoden Testa Challenge kan användas i detta syfte.

Den nationella forskningsinfrastrukturen Testa Center anordnar i oktober tillsammans med STUNS Life science, Cytiva och Region Uppsala en utmaningsdriven tävling, Testa Challenge, för att fånga tekniska och digitala innovationer som kan användas i den redan existerande bioprocess- och uppskalningsmiljön.

Metoden Testa Challenge är generisk och kan användas för att utifrån identifierade utmaningar, genom ett utlysningsförfarande, skapa tvärvetenskapliga projekt och branschöverskridande samarbeten.

Tävlingen Testa Challenge nyttjar ett sedan tidigare utvecklat koncept med tematiserad utlysning. Fokus är kopplingen Life science och ICT/Tech. Den första utlysningen under 2020 har sponsrats av Region Uppsala och Cytiva.

Seminariet under Innovationsveckan belyser värdet av offentliga aktörer som behovsägare, kravställare och möjliggörare för regional utveckling, samverkanspartner och tillgängliggörande av lokal infrastruktur gentemot nationella och internationella aktörer.

Medverkande:
Testa Center
Bolag som deltar i Testa Challenge
STUNS
Region Uppsala

Share with colleagues!

Details

Date:
October 9, 2020
Time:
10:00 am - 11:00 am
Cost:
Free
Event Category:
Website:
https://innovationsveckan.nu/program/testa-center-skapar-branschoverskridande-samarbeten/

Organizers

Testa Center
Uppsala university
Region Uppsala